Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κλινική Αποτοξίνωσης από τη χρήση του Διαδικτύου

Νοσοκομείο Capio Nightingale, Λονδίνο
Πρόγραμμα: Εθισμός των Νέων στην Τεχνολογία - Young Person Technology Addition (Δημιουργήθηκε μετά από εκκλήσεις γονέων)

Επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες:
http://www.nightingalehospital.co.uk/services/addictions/technology-addiction/

17 σχόλια:

  1. ΣΥΝΦΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ,ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις μέρες μας το συγκεκριμένο πρόβλημα, δηλαδή ο εθισμός των νέων στην τεχνολογία, είναι πολύ σοβαρό και όλη αυτή η εκστρατεία που γίνεται ενάντια του είναι αξιοσημείωτη. Κατά τη γνώμη μου το πρόγραμμα που γίνεται για την αποτοξίνωση των ατόμων που έχουν εθιστεί στη χρήση του Διαδικτύου στο Λονδίνο, πρέπει να το εμπνευστούν και άλλες χώρες της Ευρώπης που πιθανότατα να το έχουν περισσότερη ανάγκη. Αυτό το πρόβλημα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί, όχι μόνο με τη δημιουργία Κέντρου Αποτοξίνωσης για άτομα με εθισμό στη χρήση του Διαδικτύου , αλλά και με την λήψη μέτρων ενάντια σε αυτό το πρόβλημα, όπως για παράδειγμα η εισαγωγή πληροφόρησης στα σχολεία πάνω σε αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι για όλα τα πράγματα στις μέρες μας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και οι πιο πολλοί εθίζονται σε αυτό. Πιστεύω είναι ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης του αυτού και επίσης νομίζω θα είναι καλό να συνεχιστεί αυτό και να δημιουργηθούν όσο πιο πολλές κλινικές αποτοξίνωσης σε όλες τις χώρες. Ένας ακόμη τρόπος αντιμετώπισης είναι να μπει στο σχολείο ένα κεφάλαιο το οποίο να λέει κάποιους τρόπους αντιμετώπισης. Μπορεί επίσης αυτή η κλινική να κάνει κάποια σεμινάρια και να πηγαίνουν οι δασκάλοι να μαθαίνουν κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες και επίσης κάποιοι γονιοί που θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα να πηγαίνουν να τα παρακολουθούν και να βοηθούν τα παιδιά τους. Κάποια άτομα πραγματικά χρειάζονται αποτοξίνωση. Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν πάρα πολλές κλινικές γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to gegonos auto mirea ka8ista tous enilikes t simera perissotero eualotous apo tn e3artisi t istou autou se sxesi me ts enilikes t parel8ontos.Einai fanero st meres ma pws t diadiktio exei ensomato8i g t kala st zwi mas.Pistevw lipon oti i kliniki apoto3inosis p exei dimiourgi8i einai arketa simantiki.Einai enas poli kalos tropos n antimetwpisis o kosmos to asximo sts meres mas gegonos.pistevw loipon pws 8 itan polli kaloo n entax8i auto k st sxolia ws ma8ima opou t paidia 8 3ekinisoun tn ape3artisi apo mikri ilikia k 8a einai gia autous poli poio eukolo.Telos oi idioi oi goneis 8a mporousa n parakolou8isoun arketa seminaria ,diale3eis opou etsi wste n voi8isoun t paidia ts k n voi8i8oun k oi idioi mesa apo auto.Einai loipon anafisvitito pws i dimiourgeia autwn twn klinikwn 8a kanei afantasto kalo0o0o st neolea mas k oxi mono ,prwtou o kosmos ai8isti teleios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είτε για επαγγελματικό είτε για προσωπικό σκοπό. Αυτή είναι μια αιτία που οδηγεί τον άνθρωπο να εθιστέι στο διαδίκτυο. Φυσικά δέν είναι μόνο αυτή η αιτία αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερες. Δυστυχώς, ο εθισμός αυτός τις περισσότερες φορές έχει αρκετά δυσάρεστα αποτελέσματα. Γι’αυτό η δημιουργία κλινικής αποτοξίνωσης απο το διαδίκτυο είναι μια αρκετά καλή ιδέα. Πιστεύω, πως καλό θα ήταν αν αυτή η κλινική δημιουργόταν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι είναι εθισμένοι σε αυτό και ειδικά τα άτομα που χρειάζονται πραγματικά αποτοξίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω πως το να δημιουργηθούν αυτές οί κλινικές αποτοξίνωσης του διαδιτκύου είναι πολύ σημαντικές. Αρχικά οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δουλεύουν επαγγελματικά, προσωπικά και εκπαιδευτικά μέσω του διαδικτύου. Όμως, όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, το διαδίκτυο κατάντησε να είναι ο,τι πιο χρήσιμο υπάρχει στις μέρες μας. Με αποτέλεσμα οι περισσοτέροι άνθρωποι να είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο και να παραμελούν τα απλά, καθημερινά πράγματα, ακόμη και την οικογένεια τους. Άρα με το να δημιουργηθεί η κλινική αυτή στην Αγγλία θα αποτελέσει αίρισμα για τη δημιουργία κλινικών και σε άλλες Ευρωπαικές Χώρες. Δημιουργώντας αυτές τις κλινικές σίγουρα θα έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό μείωσης του εθισμού αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τα παιδιά, όπως και για τους ενηλίκους, το Διαδίκτυο είναι ένας τεράστιος χώρος ενημέρωσης, επιμόρφωσης, επικοινωνίας αλλά και ψυχαγωγίας που πολλές φορές οδηγεί σε εθισμό των ατόμων που κάνουν σηχνή χρήση του. Τα άτομα τα οποία έχουν εθιστεί χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη από τα άτομα του περιβάλλοντος τους η ακόμα και από κάποιο ψυχολόγο,και να το αντιληφθουν τα ίδια τα άτομα ετσι ώστε να μπορουν να το ελεγξουν, όταν όμως το προβλημα έχει ολοκληρωθεί πλήρως τότε τα ίδια τα άτομα όχι μόνο το αρνούνται αλλά ουτε καν το αντιλαμβάνονται και τότε είναι που πρέπει να τους δωθεί βοήθεια από την κλινική αποτωξίνωσης από το διαδίκτυο, η οποία αποσκοπει ώστε να άτομα να μπορέσουν να κατανοήσουν ότι η πραγματικότητα είναι καλύτερη από τον εικονικό κόσμο του διαδικτύου και να τουσ βοηθήσει να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαννα Τοσουνιδου20 Νοεμβρίου 2011 στις 5:15 μ.μ.

    Ολος ο κόσμος στην σήμερον ήμερα χρεισιμοποιούν το διαδύκτιο για επαγγελματικό σκοπό , για ενημέρωση για ψυχαγογία και άλλα πόλλα που μας προσφέρει. Σχεδον ένας μέσος όρος του πληθυσμού έχει εθίσει με το διαδύκτιο για αυτό πιστεύω το να δημιουργηθούν οι κλινικές αποτοξίνωσης θα βοηθησει πολλοί κοσμό μέσω του διαδυκτίου .Έτσι σιγά σιγά να δημιουργηθεί και σε άλλες χώρες για να βοηθήσει τον κόσμο και εμάς τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά την γνώμη μου το να δημιουργηθούν κλινικές αποτοξίνωσης για το Διαδίκτυο είναι πολύ καλό.Με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθούν περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι είναι πολύ περισσότερο εθισμένοι στο Διαδίκτυο από κάποιους άλλους. θα έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο και να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα να πάνε βόλτα κάπου έξω με παρέα και να δώσουν βάση και σε πιο σημαντικά ζητήματα, πέραν από το να βρίσκονται καθημερινά μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και να εξαρτώνται από αυτό. Τέλος θεωρώ ότι η ύπαρξη τέτοιων κλινικών είναι αναγκαία ειδικά όταν χρηματοδοτούνται από το κράτος, ώστε να παρέχουν δωρεάν υπηρεσείες και να επαδρώνονται με το κατάλληλο προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις μέρες μας το διαδίκτυο είναι παντού, και να θέλεις να το αποφύγεις δεν μπορείς. Πολλοί άνθρωποι εθίζονται σε αυτό και φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις. Η Αγγλία ως μια από τις χώρες που έχουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα εθισμού, το αναγνώρισε και τώρα προσπαθεί να το μειώσει κάνοντας κλινικές αποτοξίνωσης ,το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα. Το περιβάλλον αποτελεί μια από τις ισχυρότερες επιδράσεις και η ψυχολογική υποστήριξη από τους γονείς και τους φίλους μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, οι δάσκαλοι πρέπει να ενημερωθούν και μπορούν να βοηθήσουν οργανώνοντας ένα μάθημα αφιερωμένο στο εθισμό στο διαδίκτυο, αλλά με πιο κατανοητούς όρους για τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργος Αριστοδήμου21 Νοεμβρίου 2011 στις 2:31 μ.μ.

    Αρχικά μιλώντας η ενασχόληση μου με το διαδίκτυο είναι καθημερινή και εκτενέστερη,άρα σε γενικά πλαίσια ανήκω στην ομάδα των "εθισμένων".Πιστευω όμως οτι οι γονείς και ο καθένας ατομικά μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό τον εθισμό χρησιμοποιώντας τις ασφαλιστικές δικλείδες στο διαδικτυο και να προωθήσουν άλλες ασχολίες στα παιδιά αλλά ακόμη και στο διαδίκτυο μπορούν να ασχοληθούν και να μάθουν.'Άρα κατά την δική μου ταπεινή γνώμη ο όρος εθισμός δεν είναι αντικειμενικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η τεχνολογία σήμερα έχει ραγδαία ανάπτυξη και προσφέρει πολλές ανέσεις και ευκολίες όμως ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι με την λάθος αλλά και υπερβολική χρήση της. πιστεύω πως είναι κάλο να εφαρμοστή αυτό το πρόγραμμα για καλύτερη ενημέρωση των γονιών αλλά και των παιδιών για να σταματήσουν να πέφτουν θύματα και γενικά εξαπατούντε πολλά άτομα άρα ναι θά ήταν κάλο να γινεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το διαδίκτυο μας εισάγει απίστευτες δυνατότητες για ενημέρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που διευκολύνει τη ζωή μας.Υπάρχει όμως το πρόβλημα του εθισμού.Η δημιουργία κλινικής αποτοξίνωσης απο το διαδίκτυο είναι μια καλή ιδέα,επειδή όντως υπάρχουν άτομα με εθισμό στο διαδίκτυο,και έτσι με τις μεθόδους που θα εφαρμόσει θα βοηθήσει τα άτομα που πραγματικά έχουν εθισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην εποχή που ζούμε όλοι ανεξαρτήτως ασχολούμαστε με το διαδίκτυο καθημερινά. Όμως κάποιοι έχουν εθιστεί σε μεγάλο βαθμό ,έτσι η Αγγλία πρωτοπορεί και δημιουργεί κλινικές αποτοξινώσεις από τη χρήση του διαδικτύου. Τα άτομα τα οποία θα εισέλθουν στην κλινική αυτή θα βοηθηθούν έτσι ώστε να απεξαρτηθούν . Το παράδειγμα αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες μαζί και η δική μας Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιστεύω ότι οι γνώμες πιο πάνω είναι πολύ εύστοχες αφού το διαδίκτυο πλέον έγινε καθημερινή συνήθεια σε πάρα πολλές χώρες καθώς και στη Κύπρο πλέον..Αφού ο κόσμος αποξενώνεται και γίνεται υπόδουλος του διαδικτύου .Έτσι κατά την γνώμη μου θα ήταν πολύ καλή η ιδέα η δημιουργία κέντρων αποτοξίνωσης από το διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ με την προλαλήσαντα φίλη ctella αλλά θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να προσθέσω ότι το διαδίκτυο και γενικά η τεχνολογία έχουν πλέον ενσωματωθεί ήδη αρκετά καλά στην καθημερινή μας ζωή και σε εισαγωγικά μας την καλητέρευσε. Αλλά όπως ξέρουμε το υπερβολικό μας κάνει και κακό. Έτσι και εγώ με την σειρά μου θα συμφωνήσω ότι το Λονδινο μερίμνησε πολύ σωστά με το Κέντρο Αποτοξίνωσης σε άτομα με εθισμό στη χρήση του Διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή