Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η Τεχνολογία απομονώνει κοινωνικά τα παιδιά...;;; Συμφωνείτε;;;


14 σχόλια:

  1. sinfono me auto pou leei o daskalos apo ti mia gt i texnologia exei kai arnitika ektos apo ta thetika gt ta paidia apovlakonontai apo ti mia dld ine tis perissoteres wres panw sto ipologisti kai auto ine arnitiko. Apo ti alli pleura tou thematos ta paidia tha mporou na kitaxou kai na milisoun me alla paidia pou zoun se allo topo i xwra kai na vrou plirofories gia themata pou tous apasxoli i pou tous endiaferi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η άποψη έχει δύο πτυχές!
    Η πρώτη είναι ότι συμφωνώ με αυτό γιατί τα παιδιά σερφάρουν συνεχώς στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να απομονώνονται και να μην έχουν φίλους/φίλες. Πολλά παιδιά από μικρή ηλικία κάθονται με τις ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να ενημερώνονται για τα νέα της ημέρας, ή να παίζουν παιχνίδια ή και ακόμη να συνομιλούν από τα chat rooms στο Facebook κ.ά.
    Από την άλλη όμως διαφωνώ με αυτή την άποψη επειδή, ναι μεν τα παιδιά σερφάρουν στο διαδίκτυο και απομονώνονται κάπως από όλα, αλλά με το διαδίκτυο μπορείς να μελετήσεις τα μαθήματα σου, βρίσκοντας πληροφορίες για τα project σου, ακόμη και να μεταφράσεις λέξεις ή φράσεις από τη μια γλώσσα στη άλλη. Επίσης, με το διαδίκτυο μπορείς να μιλήσεις και να βλέπεις τον άλλο μέσω Skype, ooVoo, και άλλα, για όση ώρα θέλεις! Τέλος, το διαδίκτυο έχει και τις καλές του πτυχές, αλλά και τις κακές τους. Περισσότερο όμως υπερισχύουν οι κακές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την μια συμφωνώ ότι τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν το internet γιατί βρίσκουν διαφορές πληροφορίες και θέματα η να σερφάρουν στο διαδίκτυο με τους φίλους/ες τους για διαφορές εργασίες που έχουν στο σχολειό η για οποιοδήποτε θέμα θέλουν να μιλήσουν και εξάλλου υπάρχει και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που προστατεύει τα παιδιά από οποιονδήποτε κίνδυνο και από την άλλη διαφωνώ γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με οποιονδήποτε συναναστρέφονται για να μην χάσουν την κοινωνική τους συναναστροφή και όχι να βρίσκονται μέσω internet, η άλλο μέσω τεχνολογίας που απομονώνει τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι η τεχνολογία απομονώνει κοινωνικά τα παιδιά. Ο λόγος που συμφωνώ είναι ότι τα περισσότερα παιδιά του σήμερα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν του διαδίκτυο.Με τη χρήση του διαδικτύου όμως έχουν και τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν διάφορα δωμάτια συζητήσεων. Επίσης τα παιδιά μικρότερων ηλικιών τους ελκύουν διάφορα παιχνίδια με τα γραφικά που έχουν τα παιχνίδια τα χρώματα και οι διάφορες κινούμενες μορφές που χρησιμοποιούν για τη δημιουργία του κάθε παιχνιδιού. Έτσι τα παιδιά προσηλώνονται στο διαδίκτυο και απομακρύνονται από το κοινωνικό σύνολο. Δεν λέω ότι είναι κακό τα παιδιά να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Με το διαδίκτυο μπορούν να συλλέγουν διάφορες πληροφορίες για διάφορα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδιαμφισβήτητα η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας. Οι συνεπείς θετικές ή αρνητικές είναι προφανείς και αγγίζουν κάθε πλευρά της ζωής μας. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, τα παιδιά είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές. Δια του λόγου του αληθές κυρίως τα παιδιά είναι χρήστες της τεχνολογίας όσον αφορά τις νέες μεθόδους επικοινωνίας και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η ενεξελεγχτη ροή πληροφοριών και τα απρόσωπα μέσα επικοινωνίας έχουν συμβάλει σε ένα αποξενωτικο τρόπο ζωής. Ξεκινώντας από την τηλεόραση όπου η πολύωρη τηλεθέαση απομονώνει κοινωνικά τα παιδιά και τα στερεί από ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας με άλλα παιδιά, και συνεχίζοντας με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης που κάθε άλλο παρά κοινωνικές πληροφορίες και σχέσεις δεν αναπτύσσουν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάθε μέρα ολοένα και πιο έντονα εξαρτόμαστε από την τεχνολογία τόσο εμείς όσο και τα παιδιά . Παρόλα αυτά η ευκολία στη μάθηση και την παροχή γνώσης καθιστά τα παιδιά τους μεγαλύτερους και ευκολότερους δεκτές μηνυμάτων. Σε όλο αυτό το σκηνικό η σωστή διαπαιδαγώγηση και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης είναι απαραίτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο υπολογιστής απομονώνει κοινωνικά γιατί τα παιδιά δεν έχουν πλέον την ανάγκη να βρίσκονται με φίλους αφού εύκολα μπορούν να μιλούν από τα chat επίσης αυτό καταστρέφει την εποικοινώνια με τον κόσμο και ο δικό σου κόσμος είναι ένα άψυχο αντικείμενο. Άλλα μέσο του υπολογιστή μπορείς να γνωρίσεις νέους κόσμους και να κατακτήσεις περισσότερες γνώσεις.Πρέπει να έχεις κάποιο μέτρο για να μην αποξενωθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο την μια πλευρά συμφωνώ ότι ο υπολογιστής απομονώνει κοινωνικά τα παιδιά.Επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα της ζωής τους,ακόμη και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις.Ναι ο υπολογιστής,το Internet παρέχουν πληροφορίες..ψυχαγωγία όμως με την συχνή χρήση του τα παιδιά βαδίζουν σε ένα μονοπάτι απομόνωσης. Σταματα σιγά σιγά η φαντασία τους,οι σκέψεις του και οι ιδεές τους.Απο την άλλη το computer είναι ο καλύτερος τους φίλος και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Internet,τα παιχνίδια τους είναι ηλεκτρονικά με μυστήρια ονόματα,επικοινωνούν με φίλους τους μέσω e-mail και το λεξιλόγιο τους έχει εμπλουτιστει με άγνωστες λέξεις όπως menu,format. Αυτή η γενιά παιδιών είναι απόλυτα εξοικειωμένη με την τεχνολογία και πιό έξυπνη απο κάθε αλλη γενιά.
    ΣΚΕΥΗ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. simfono apolita me ton daskalo pos o ipologistis diladi i texnologia apomononi ta paidia dioti i texnologia ston kosmo ine pleon san ethismos,ta paidia kathontai me tis ores sto diadiktio serfarontas se istoselides opos to youtube kai facebook me apotelesma na tus krata makria apo tin epikoinwnia me alla paidia..afou epikinonoun meso ton chat rooms sto facebook ta paidia pavoun na endiaferonte gia tin alithini epikoinonia pros ton ekso kosmo me sinepia na ginonte antikoinwnika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με αυτο το θέμα για τον λογο ότι τα παιδία ενθουσιάζοναται και αποβλακόνονται απο τον Η.Υ . Δεν δίνουν ενδιαφέρον και ενέργεια σε άλλους τομείς που άλλες γεννιές έκαναν. Τα παιδία τώρα δισκολεύονατι να μιλήσουν προφορικά και να εκρφράσουν τα συναισθήματα τους οπως θα έπρεπε γιατι εχουν μάθει διαφορετικα να είναι πάνω σε ένα κουτί προσηλομένοι.Ακόμη ένας δεσμός που σιγά σιγά αυτοκαταστρέφεται είναι ο δέσμος τις οικογένειας Γιατί τα παιδία δεν βρισκονται αρκετές ώρες με τις οικογένειες του δεν μιλάνε αρκετα μεταξύ και η συμπεριφορά των παιδιών αλλαζει προς το χειρότερο γιατι καιρό με καιρό γίνονται εξαρτημένα.
    Σταυρινίδης Νέαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ ότι ο υπολογιστής απομονώνει κοινωνικά τα παιδιά γιατί από την μια άποψη ο υπολογιστής είναι αρνητικό για τα παιδιά γιατί μπορεί να επισκέπτονται ιστοσελίδες που είναι ακατάλληλες γι’ αυτά και ακόμη όταν τα παιδιά ξοδεύουν παρά πολύ χρόνο στο διαδίκτυο υπάρχει κίνδυνος να χάνουν πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν κοινωνικές ικανότητες. Όμως από μια άλλη άποψη ο υπολογιστής χρησιμεύει για τα παιδιά γιατί μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με κάτι που τους ενδιαφέρει ακόμη με το διαδίκτυο μπορείς να μιλήσεις με τους φίλους σου που βρίσκονται σε άλλες χώρες χρησιμοποιώντας τα chat rooms η το ooVoo. Τέλος το διαδίκτυο πρέπει να χρησιμοποιείτε με το σωστό τρόπο από τα παιδιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με αυτήν την εικόνα γιατί με το να χρησιμοποιούν τα παιδιά συνέχεια το υπολογιστή και με λάθος τρόπο το μόνο που θα πετύχουν είναι να απομωνωθούν από τους συμμαθητές τους και θα εξαρτώνται απο ένα άψυχο κουτί.Αυτό μειώνει σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία με όλους.Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποδουλωθούν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο μελέτης και άντλησης γνώσεων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέσα σε αυτή τη εικόνα βλέπουμε από την μια τον δάσκαλο να θεωρεί ότι ο υπολογιστής δεν είναι και τόσο χρήσιμος στην εκπαίδευση και ότι απομονώνει κοινωνικά τα παιδία. Από την μια έχει δίκιο γιατί όταν ένα παιδί ασχολείται συνεχώς με τον υπολογιστή του τότε παύει να είναι κοινωνικό με αποτέλεσμα να απομονώνεται και να μην κάνει φίλους, αυτό φυσικά δεν συμβαίνει πάντα. Ίσως ο δάσκαλος ακόμη αυτός να είναι πιο παλιάς γενιάς όπου οι υπολογιστές δεν ήταν και τόσο χρήσιμοι στην εκπαίδευση για αυτό και θεωρεί αυτό.
    Σε αντίθεση τα παιδία μέσα στην εικόνα φαίνεται να βαριούνται το παραδοσιακό μάθημα και να θέλουν να κάνουν μάθημα συνεργατικό στους υπολογιστές (πιο σύγχρονο). Αυτό είναι γιατί όποιο μάθημα και να γίνεται σε συνδυασμό τους υπολογιστές είναι πιο ενδιαφέρον αποκτώντας οι μαθητές πολλές γνώσεις διασκεδαστικά και ευχάριστα.
    Αντρέας Ιωάννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναντίλεκτα συμφωνώ με την άποψη ότι η τεχνολογία απομονώνει κοινωνικά τα παιδιά. Ο δάσκαλος στην εικόνα αναφέρει στα παιδιά το γεγονός αυτό, αλλά τα παιδιά σκέφτονται με την αντίθετη άποψη, δηλαδή ότι ο υπολογιστής τους κάνει να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Επίσης τα παιδιά σκέφτονται τον εαυτό τους χαρούμενο κατά τη διάρκεια που κοιτάζουν τον υπολογιστή. Η εντύπωση μου γύρω από αυτό το θέμα είναι αρνητική, γιατί τα παιδιά πρέπει να χαρούν την ηλικία τους παίζοντας και όχι να είναι προσκολλημένοι πάνω από ένα υπολογιστή. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα σημερινά παιδιά είναι όντως όπως την εικόνα που βλέπουμε και οι σκέψεις μου είναι ότι θα ήταν καλύτερα να μην αφήνουμε τα παιδιά από τόσο νωρίς να παίζουν με τις ώρες πάνω στον υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναντίλεκτα συμφωνώ με την άποψη ότι η τεχνολογία απομονώνει κοινωνικά τα παιδιά. Ο δάσκαλος στην εικόνα αναφέρει στα παιδιά το γεγονός αυτό, αλλά τα παιδιά σκέφτονται με την αντίθετη άποψη, δηλαδή ότι ο υπολογιστής τους κάνει να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Επίσης τα παιδιά σκέφτονται τον εαυτό τους χαρούμενο κατά τη διάρκεια που κοιτάζουν τον υπολογιστή. Η εντύπωση μου γύρω από αυτό το θέμα είναι αρνητική, γιατί τα παιδιά πρέπει να χαρούν την ηλικία τους παίζοντας και όχι να είναι προσκολλημένοι πάνω από ένα υπολογιστή. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα σημερινά παιδιά είναι όντως όπως την εικόνα που βλέπουμε και οι σκέψεις μου είναι ότι θα ήταν καλύτερα να μην αφήνουμε τα παιδιά από τόσο νωρίς να παίζουν με τις ώρες πάνω στον υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή